Zastosowanie szaf mroźniczych

Mrożenie to proces, który pozwala na utrwalenie składników bez utraty ich wartości odżywczych. Dzięki wydajnemu systemowi chłodniczemu stosowanemu w szafach chłodniczych, mogą być one używane we wszelkich lokalach gastronomicznych i sklepach spożywczych, aby dostarczać klientom produkty o jak najwyższej jakości.

Wygoda korzystania z szaf chłodniczych

szafa mroźniczaRestauracje, bary, cukiernie czy sklepy spożywcze oferujące żywność, chcą zapewnić jej jak najlepszą jakość przez jak najdłuższy czas. Dzięki mrożeniu klienci mogą kupować produkty, które będą im potrzebne później a kucharze mogą stosować składniki o zachowanych wartościach odżywczych. Szafa mroźnicza może stać zarówno w alejce sklepowej, w kuchni restauracji lub w magazynie, gdzie przechowywane w niej będą składniki. Mrożonki do kupienia w sklepie są coraz popularniejsze. Klienci mogą kupować warzywa i owoce w niższej cenie, ryby, mięso, fast foody a nawet gotowe dania. Wytrzymałość szaf mroźniczych i ich szeroki zakres temperatur sprawiają, że są to urządzenia niezbędne w każdym miejscu, w którym jest używana lub sprzedawana żywność. Właściwości szaf, na które zwraca się uwagę przed ich zakupem, to ilość półek oraz ich kąt nachylenia, pojemność, energooszczędność, rozmiar i poziom hałasu. Te cechy wpływają na to jak chłodziarkozamrażarka będzie oddziaływała na klientów – czy wyeksponuje produkty w odpowiedni sposób oraz czy zachęci do ich zakupu.

Klienci coraz chętniej kupują mrożone produkty a kucharze zaoszczędzają w ten sposób wiele składników, które w innym wypadku musieliby wyrzucić. Solidne szafy mroźnicze są doskonałym urządzeniem, które ułatwią pracę lokali gastronomicznych oraz pozwolą na sprzedaż mrożonek, które pozwalają klientom na zrobienie szybkiego obiadu lub przekąski.